Головна  →  Новини  →  11 березня 2024

Експертні групи розпочали роботу над актуалізацією Стратегії розвитку міста Києва до 2027 року

Експертні групи розпочали роботу над актуалізацією Стратегії розвитку міста Києва до 2027 року

Сім експертних груп, утворених у межах Робочої групи для актуалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року з продовженням її дії до 2027 року, розпочали свою роботу. До 1 травня групи підготують пропозиції щодо оновлення пріоритетів і шляхів розвитку міста з урахуванням вимог часу та нададуть їх на розгляд президії Робочої групи. Про це повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА.

Пропозиції експертних груп, зокрема, будуть орієнтовані на мінімізацію соціальних і безпекових наслідків російсько-української війни і відновлення економічного потенціалу столиці. Водночас стратегічні цілі розвитку Києва до 2027 року – підвищення рівня конкурентоспроможності економіки столиці, підвищення комфорту життя мешканців, розвиток культури та збереження історичної самобутності – залишаються актуальними.

Оновлена Стратегія буде спрямована на посилення безпеки в місті та стійкості до зовнішніх загроз; відновлення та стимулювання розвитку економіки на засадах SMART-спеціалізації та підтримку бізнесу; відновлення й розвиток сталої та інклюзивної соціальної інфраструктури та житла; розвиток послуг із підтримки учасників бойових дій та їхніх сімей, постраждалих внаслідок збройної агресії; створення безпечного, комфортного, екологічного та інклюзивного міського середовища з урахуванням потреб різних категорій населення.

У новій редакції документа також врахують механізми для створення умов для відновлення та розвитку людського капіталу. Зокрема, йдеться про стимулювання повернення мешканців у місто шляхом створення нових робочих місць, переорієнтації та працевлаштування, надолуження втрат в освітньому процесі, розвитку системи медичних і реабілітаційних послуг.

Цифровізація стане наскрізною сферою міського розвитку та максимально охоплюватиме напрямки забезпечення життєдіяльності в Києві, особливо в сфері надання публічних послуг і сервісів. Стратегія також передбачатиме розвиток співробітництва територіальних громад у межах Київської агломерації.

Оновлений проєкт документа буде поданий на громадське обговорення.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»