КМДА Київська міська державна адміністрація


13 липня 2018

Прес-реліз щодо зміни тарифів на проїзд з 14.07.2018

Із 14 липня 2018 року вводяться в дію нові тарифи на перевезення пасажирів у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху, а саме: метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та у міській електричці, відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 05.07.2018 № 1147, зареєстрованого в Головному територіальному управлінні юстиції у місті Києві 06.07.2018 за № 160/2008.
Так згідно з розпорядженням пасажири, які користуються системою поповнення безконтактних карток, матимуть можливість сплачувати за 1 поїздку в метрополітені від 6,50 грн (у разі одноразового придбання 50 поїздок) до 8,00 грн (у разі одноразового придбання до 9 поїздок). Термін дії безконтактної картки збільшується із 6 до 12 місяців та обчислюватиметься не з дати останнього поповнення, а з дати останнього використання. Зазначимо, що кількість поїздок, одноразово придбаних на пластикову безконтактну картку, не може перевищувати 50 одиниць, а загальна кількість таких поїздок не може перевищувати 100 одиниць. Заставна вартість пластикової безконтактної карти встановлена у розмірі 15 грн. Вартість невикористаних поїздок, що залишилися на пластиковій безконтактній картці, термін якої закінчився, не повертається.
Пасажири, які користуються місячними проїзними квитками сплачуватимуть за 1 поїздку від 6,14 грн (у місячному проїзному квитку на 4 види транспорту) до 6,50 грн (у місячному проїзному квитку на 1 вид наземного транспорту). При цьому, у місячних проїзних квитках на наземні види транспорту та міську електричку кількість поїздок залишатиметься необмеженою.
Вартість проїзного квитка на один календарний місяць у наземному транспорті (без обмеження кількості поїздок) коштуватиме 390 грн, а у метрополітені – 610 грн; на 2 види транспорту (наземний + метро на 46 поїздок) – 570 грн; на 2 види транспорту (наземний + метро на 62 поїздки) – 670 грн.
Окрім того, у метрополітені запроваджуються нові проїзні квитки, що використовуватимуться з моменту активації: 10 поїздок на 5 календарних днів (за 75 грн), 14 поїздок на 7 календарних днів (за 104 грн) та 30 поїздок на 15 календарних днів (за 210 грн).
Лише у разі придбання жетону або разового квитка, пасажири сплачуватимуть за 1 поїздку у міському транспорті 8 грн.
Проїзд пільгових категорій громадян відповідно до вимог законодавства залишатиметься безоплатним.
Варто зазначити, що раніше придбані проїзні квитки залишаються дійсними на поточний місяць. Також пасажири можуть здійснювати проїзд у метрополітені за раніше придбаними пластиковими безконтактними картками.
Крім того, до кінця липня 2018 року пасажирам надається право здійснювати проїзд у міському пасажирському транспорті – метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці, який працює у звичайному режимі руху, за раніше придбаними за попередньою вартістю жетонами та разовими квитками старого зразка без доплати. До кінця липня 2018 року пасажири мають можливість обміну жетонів старого зразка в касах станцій метрополітену (один жетон старого зразка на один жетон нового зразка), придбаних до моменту зміни тарифів, на нові без доплати до діючого тарифу. Обмін жетонів старого зразка (два і більше жетони старого зразка на два і більше жетони нового зразка), придбаних до моменту зміни тарифів, на нові без доплати до діючого тарифу, буде здійснюватись на станціях «Майдан Незалежності», «Дорогожичі», «Політехнічний інститут», «Дарниця» (вестибюль № 2).
Протягом серпня 2018 року пасажирам надається право обміняти раніше придбані жетони та разові квитки старого зразка на нові пропорційно встановленому розміру тарифу або з відповідною доплатою. При цьому, обмін жетонів старого зразка на проїзд у метрополітені здійснюється протягом серпня 2018 року на станціях метрополітену «Майдан Незалежності», «Дорогожичі», «Політехнічний інститут», «Дарниця» (вестибюль № 2).
Починаючи з 1 вересня 2018 року, раніше придбані жетони та разові квитки старого зразка обміну не підлягають і кошти за них не повертаються.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.