Звіт по роботі зі зверненнями громадян за І-ий квартал 2017 року

У Департаменті економіки та інвестицій підготовлено звіт про хід виконання Указу Президента від 07.02.2008 №109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» за І квартал 2017 рік.

За звітний період до Департаменту економіки та інвестицій надійшло 461 звернення громадян, з них 325 було прийнято під час особистих прийомів, що проводяться співробітниками відділу з питань контрольно – аналітичної та організаційної роботи, 136 звернень були отримані поштою, із загальної кількості 68 колективних. У сумі до Департаменту економіки та інвестицій за І квартал 2017 року  звернулося 2164 громадян.

Результати аналізу звернень показують, що заявниками порушувались різні питання, чільне місце серед яких займає вирішення питань щодо пайової участі та розрахунку розмірів пайових внесків у створенні соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури м. Києва з приводу зміни функціонального призначення житлових приміщень на нежитлові, будівництва (реконструкції), перепланування об’єктів, інвестування будівництва нежилих приміщень, а також щодо оформлення договорів та видачі довідок про сплату пайових внесків, що становить 63,3 % від загальної кількості звернень громадян до Департаменту економіки та інвестицій.  Крім того, у зверненнях порушувались питання економічної, інвестиційної, житлової політики, будівництва та реконструкції,  цінової політики та тарифів (зменшення  цін на продовольчі товари, лікарські засоби та вироби медичного призначення, зниження тарифів на комунальні послуги, повернення до попереднього рівня цін на проїзд в міському пасажирському транспорті), проведення у м. Києві пісенного конкурсу «Євробачення», забезпечення киян та гостей міста рекламно – інформаційною продукцією про туристичний потенціал Києва, організації безкоштовних екскурсій по м. Києву на постійній основі для киян та гостей міста.

Зважаючи, що найбільша кількість звернень надходить з питань розрахунку пайових внесків на розвиток інфраструктури міста працівниками відділу з питань контрольно – аналітичної та організаційної роботи  ведеться  прийом громадян в спеціалізованому приміщенні (кім. 117), під час якого проводиться роз’яснювальна робота та прийом заяв з відповідними документами. Терміни виконання таких документів скорочено до 10 робочих днів. Вживаються заходи для зручного та швидкого вирішення питань громадян.

З 01 січня 2017 року введено в дію новий Порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі замовників у розвитку інфраструктури міста Києва, затверджений рішенням Київської міської ради від 15.11.2016 № 411/1415, яким суттєво зменшено ставку розміру пайової участі для будівництва нежитлової нерухомості, з поточних 10% до 4%. Крім того, пунктом 8 вищезазначеного Рішення, встановлено, що на період до 31.12.2017 в пунктах 6.4 та 6.5 Порядку в формулі розрахунку розміру пайової участі застосувати понижуючий коефіцієнт 0,5 як для житлових, так і для нежитлових площ, тобто ставку розміру пайової на 2017 рік зменшено до 2%.         Протягом І кварталу 2017 року укладено 131 договір про сплату пайової участі, підготовлено довідок про сплату коштів на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва – 67 шт.  За звітний період надійшло 79380322,11 грн. від сплати пайової участі, що становить 31,75 % від річного плану. 

За звітний період до Департаменту економіки та інвестицій звернень від жінок, яким присвоєно звання «Мати-героїня», Героїв Радянського союзу та Героїв України не надходило.  Надійшло 1 звернення від інваліда ІІ групи, 3 від ветеранів праці та 1 від дитини війни, 1 від багатодітної сім’ї, 1 від потерпілого від Чорнобильської катастрофи. У зверненнях порушувалися питання захисту прав споживачів, цінової політики та тарифів.

Усі звернення, які надійшли до Департаменту економіки та інвестицій, були відпрацьовані у визначені законодавством терміни та за результатами опрацювання були надані відповіді в межах компетенції Департаменту.

 

Що зроблено для громадян міста у соціально – економічній сфері міста Києва

 

У звітному періоді виконувалися роботи на об’єктах, передбачених Програмою економічного і соціального розвитку м. Києва, перелік яких формувався, першочергово, з врахуванням потреб громад на місцях.

Зокрема:

у транспортній сфері продовжувалися роботи з:

будівництва під’їзної автомобільної дороги від Червонозоряного проспекту (поблизу примикання вул. Кіровоградської) до міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни);

реконструкції транспортного вузла на правобережних підходах до Південного мосту зі з’їздами з вул. Саперно-Слобідської на Столичне шосе.

Розпочаті роботи з капітального ремонту об’єктів шляхової мережі, на яких освоєно 126,7 тис. грн.

у сфері житлово-комунального господарства продовжувалися роботи з:

будівництва Другої нитки головного міського каналізаційного колектора в м. Києві (виконувалися роботи з влаштування щитової проходки довжиною 288 м, штольневої проходки довжиною 102 м та спорудження камер);

реконструкції аварійної ділянки водоводу Д=900 мм по вул. О. Бальзака від вул. О. Сабурова до вул. М. Цвєтаєвої у Деснянському районі м. Києва (виконувалися роботи з влаштування котлованів для виконання робіт із санації та прокладання поліетиленових труб);

реконструкцiї фонтану "Великий" на Майданi Незалежностi (парна сторона вулицi Хрещатик) та фонтанiв "Малi" на Майданi Незалежностi (парна сторона вулицi Хрещатик).

Також виконувалися роботи в рамках проекту «Реконструкція споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництва технологічної лінії по обробці та утилізації осадів Бортницької станції аерації» (завершено роботи з вивезення мулу, завершується демонтаж конструкцій «піонерних» мулових полів, виконувалися роботи з влаштування насипів піску на території попередньо звільнених «піонерних» мулових полів та території перспективного будівництва).

у соціальній сфері :

        відкрито пам'ятник Оленi Телiзi та її соратникам, що боролися за незалежнiсть України, на територiї Меморiального комплексу «Бабин Яр» у м. Києвi.

       продовжувалися роботи з:

        будівництва середньої загальноосвiтньої школи на розi вул. Лебедєва-Кумача i вул. Землячки (вул. Т. Яблонської) у Солом'янському районi;

будівництва другого пускового комплексу розширення школи № 151 та будівництва котельні на вул. Лісничій, 3 (с. Чапаєвка) у Голосіївському районі;

реконструкції дитячого навчального закладу № 658 на просп. 40-річчя Жовтня, 94/96 у Голосіївському районі;

реконструкцiї з пiдсиленням фундаментiв будiвель Дитячої клiнiчної лiкарнi № 7 Печерського району м. Києва на вул. Пiдвисоцького, 4-Б;

реконструкцiї будiвель Київського мiського перинатального центру - структурного пiдроздiлу Київського мiського центру репродуктивної та перинатальної медицини на просп. Героїв Сталiнграда, 16 у Оболонському районi;

реконструкцiї з прибудовою нежитлового примiщення пiд  розмiщення центру соцiальних служб на вул. Гната Юри, 14-Б у Святошинському районі.

 

Що зроблено для громадян міста у туристичні сфері

 

Відкрито 2 туристичних інформаційних центри в аеропортах «Київ» (Жуляни) та «Бориспіль». 22 січня відбулось офіційне відкриття туристично-інформаційного центру в аеропорту «Київ» (Жуляни). Туристично – інформаційний центр – це своєрідний «путівник» для гостей міста, особливо для тих, хто приїжджає до міста Києва вперше. Головним завданням туристично – інформаційного центру є популяризація туристичних можливостей та потенціалу міста Києва, підвищення її упізнаваності на внутрішньому та міжнародному рівнях, надання інформаційно-консультаційних послуг.

Відповідно до «Схеми організації дорожнього руху на розміщення стоянок туристично-екскурсійного транспорту» наприкінці 2016 року встановлено знаки на 22 стоянках туристично-екскурсійного транспорту в центральній частині міста біля об’єктів екскурсійного та туристичного показу. У І півріччі 2017 року планується нанесення відповідної розмітки. Це надасть можливість туристам отримати більш якісні та безпечні туристичні послуги.

Файл документа: dodatkyZVG.doc

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста»